Google Ads

Google Ads (AdWords) Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Herkese merhaba! 2020’nin ilk blog yazısıyla karşınızdayım! Bugüne kadar Google Ads (AdWords) tarafında birçok reklam stratejisini ve optimizasyon çeşitlerini sizlerle paylaştım.

Ancak Google Ads (AdWords) hesabı nasıl oluşturulur? Bir Google Ads (AdWords) hesabı oluşturmak için gerekli olan kriterler nelerdir? Hangi adımlar izlenmelidir? gibi soruların cevaplarını blogumda yazmadığımı fark ettim. 🙂

Gelen sorular üzerine, daha önce hiç Google Ads kurulumu yapmamış kişilere yönelik olarak da böyle bir yazı kaleme almak istedim.

Google Ads (AdWords), Google amcanın reklam verenlerin yönetimine sunduğu bir reklam aracıdır. Google Ads sayesinde Google Arama Ağı’nda, Google Görüntülü Reklam Ağı’nda, Mobil Uygulamalarda ve YouTube’da reklam verebilirsiniz. Küçük işletmelerden tutun da milyonluk cirolara sahip işletmelere kadar herkes Google ve Google reklamlarını yayınlayan tüm web sitelerinde reklam verebilir.

Google Ads (AdWords) özellikleri

  • Google Ads hesabı oluşturmak tamamen ücretsizdir.
  • Bir Google Ads hesabı oluşturmak için internet alışverişlerine açık bir kredi kartınızın olması gerekmektedir. Google Ads hesabı oluştururken sisteme kredi kartı bilgilerinizi girmeniz zorunludur.
  • Google Ads reklamlarında sadece tıklanmaya ödeme yaparsınız. Google Ads, görüntülenme için herhangi bir ödeme almaz.
  • YouTube reklamları da Google Ads paneli üzerinden verilmektedir.
  • Sektörel rekabetlere, sezonlara ve dönemlere göre Google Ads reklam maliyetleri artabilir ya da azalabilir.
  • Google Ads ve Google Analytics hesabınızı birbirine bağlayarak reklam verilerinizi Google Analytics’te detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
  • Google Ads ve YouTube hesaplarınızı birbirine bağlayarak, izlenebilir ve ölçülebilir YouTube reklamları oluşturabilirsiniz.
  • Bir Google Ads hesabına sahip olmanız için Gmail hesabınızın olması gerektiğini unutmayın.

Google Ads manuel ödeme

Google Ads reklamlarınızın ücretlerini 2 farklı şekilde ödeyebilirsiniz. Bunlardan ilki manuel ödemedir. Örneğin 1.000 TL tutarında bir Google Ads reklam kampanyası oluşturacaksınız. Kredi kartınızdan 1.000 TL çekim yaparak Google Ads hesabınıza aktarabilir ve bu tutar bitene kadar reklam harcamaları yapabilirsiniz. Hesabınızdaki 1.000 TL bittiği anda reklamlarınız sistem tarafından otomatik olarak durdurulacak ve size konuyla ilgili bildirim gelecektir.

Google Ads otomatik ödeme

Google Ads otomatik ödeme sayesinde reklamlarınız yayındayken sistem kredi kartınızdan harcanan tutarı düzenli olarak çekecektir. Kredi kartınızda yeterli düzeyde bakiye bulunmazsa reklamlarınız otomatik olarak durdurulur ve size konuyla ilgili bildirim gelir.

Google Ads hesabı nasıl oluşturulur?

Hemen https://ads.google.com/ adresine giriş yapın. Burada sağ üstte bulunan Hemen Başlayın‘a tıklayın ve Gmail hesabınızı girin. Bir Google Ads hesabı oluşturmak için Gmail hesabınızın olması gerekmektedir.

Bir Google Ads hesabı oluştururken bir reklam hazırlayarak bunu yayına almanız gerekmektedir. Sistem bunu zorunlu tutuyor ve Google Ads hesabı oluştururken size reklamı nasıl oluşturacağınızı da adım adım anlatıyor.

Eğer amacınız reklam oluşturmak değil de hızlı bir şekilde Google Ads hesabı oluşturmaksa aşağıda gösterdiğim gibi size sorulan adımları hızlı bir şekilde İleri, İleri diyerek geçebilirsiniz. Google Ads hesabı oluşturduktan sonra zaten reklam çıkarken bu adımları detaylı olarak tekrardan ayarlamanız gerekmektedir.

Gmail ile Google Ads hesabına giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Hangi amaçla reklam vermek istediğinizi seçin. Bu kısımlar açıkçası çok önemli değil. Zaten Google Ads hesabı oluşturduktan sonra kampanya çıkarken zaten bu kısımları kampanya özelinde tekrar ayarlayabilirsiniz.

Bu adımdan sonra sisteme işletme adı ve reklam çıkacağınız ilgili web sitesi adresini girmeniz gerekmektedir.

Bir sonraki adımda potansiyel müşterilerinizin hangi lokasyonlarda yer aldığını seçmeniz gerekiyor. Yukarıda da söylediğim gibi bu adımları hızlı bir şekilde geçebilirsiniz. Zaten hesabı oluşturduktan sonra yeni bir reklam oluşturduğunuzda bu adımları ayrıntılı olarak tekrardan ayarlamanız gerekiyor. Bu nedenle İleri, İleri şeklinde yaparak hesabınızı hızlıca oluşturabilirsiniz. 🙂

Sonraki adımda ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sisteme girebilir, sektörünüzü seçebilirsiniz.

Aşağıdaki adımda sistem sizden reklam metinlerinizi oluşturmanızı isteyecek. Reklam metinleri oluştururken ilgi çekici ve anlaşılır başlıklar kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak “satışlarınızı artırıyoruz”, “10 günde zayıflayın” vb kesinlik içeren ifadelerden kaçının. Çünkü bu tipte kesinlik içeren ifadeleri Google, müşteriyi yanıltmaya yönelik kullanılan ifadeler olarak algılayarak reklamlarınızı onaylamayabilir.

Burada reklam bütçenizi ayarlamanız gerekmektedir. Bu noktada özel bir bütçe girebilir ya da Google’ın size önerdiği bütçelerden birisini işaretleyebilirsiniz. Yukarıda da söylediğim gibi eğer amacınız hızlı bir şekilde Google Ads hesabı kurmaksa ve reklamları sonradan çıkmak istiyorsanız tüm adımları İleri, İleri şeklinde yaparak geçebilir, örnek reklamı oluşturduktan sonra Google Ads panelinde Kampanyalar’a tıklayarak örnek reklamınızı durdurarak kaldırabilirsiniz.

Son adımda ödeme bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Burada şirketinizin adresi ve kredi kartı bilgileri gibi sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurmalısınız.

Tebrikler! Nur topu gibi bir Google Ads hesabımız oldu! Google Ads hesap adınızı Tercihler kısmından değiştirebilir, örnek olarak oluşturduğunuz kampanyayı Kampanyalar’a tıkladıktan sonra durdurabilirsiniz.

İleri düzeyde Google Ads (AdWords) reklam yönetimiyle ilgili olarak ben ve ekibimden profesyonel anlamda hizmetler alabilir, satışlarınızı ve marka bilinirliğinizi artırabilir, minimum reklam bütçesiyle maksimum sonuçlar elde edebilirsiniz.

Aklınıza takılan sorular ve merak ettikleriniz varsa aşağıdaki Bir Cevap Yazın kutusundan sorularınızı sorabilirsiniz.

Sosyal medya ve dijital pazarlama dünyasından en güncel bilgiler, ipuçları ve gelişmeler için beni sosyal medyada takip edin!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu