Linkedin’de Reklam Optimizasyonları Nasıl Yapılır?
Linkedin Reklamcılığı
Günümüzde sosyal medya reklamcılığının önemi oldukça büyük. Özellikle B2C (Business to Consumer) reklamları veriyorsanız hepimiz Facebook ve Instagram’ın gücünün farkındayız.
Peki reklam modelimiz B2B (Business to Business) ise ne yapmamız gerekir? Linkedin, özellikle B2B reklamcılığı için bulunmaz bir mecradır! Milyonlarca şirket sahibi, CEO, İK ve yöneticinin yer aldığı; bu alanda dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Linkedin bize B2B reklamcılığı için oldukça geniş bir alan sunuyor.
Linkedin’de nasıl reklam verilir? Linkedin’de reklam modelleri nelerdir? Linkedin’de etkili bir reklam oluşturmak için nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız gelin hep birlikte öğrenelim!
1)Linkedin’de Reklam Verme Amacınızı Belirleyin
Tüm platformlarda geçerli olan bazı kurallar Linkedin’de de geçerlidir. Linkedin’de reklam vermek için öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekmektedir.
Örneğin şirketinizin marka bilinirliğini mi artıracaksınız yoksa yeni açtığınız web sitenizin reklamını mı yapacaksınız? Paylaştığınız postları Linkedin’de daha fazla şirket yöneticisine mi göstermeyi hedefliyorsunuz yoksa şirket İK’larına InMail göndererek şirketinizin hizmetleri hakkında bir toplantı mı almayı hedefliyorsunuz? Kısaca önce amacınızı belirlemeniz gerekiyor!
Bu arada Linkedin’de sadece B2B reklamları verilmiyor. B2C reklamlarıyla da müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Ancak Linkedin’in B2B reklamcılığında internet aleminde lider konumda olduğunu unutmayın!
2)Linkedin’de Hedef Kitlenizi Belirleyin!
Reklam verme amacınızı netleştirdikten sonra sıra geldi ikinci adıma: Hedef Kitle!
Hedef kitle stratejisi Linkedin’de oldukça önemli! Çünkü Linkedin’deki reklam maliyetleri Facebook ve Instagram’a oranla daha pahalıdır. Bu nedenle reklam verdikten sonra da günlük optimizasyonlarla reklamlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Linkedin Reklam Türleri
Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Linkedin’de de çeşitli reklam türleri mevcuttur. Size en uygun reklam türünü bularak reklamınızı başlatabilirsiniz.
1)Sponsorlu İçerik
Sponsorlu içerik şirketlerin öne çıkardığı içerikler olup bu sponsorlu içerikler Linkedin’in zaman akışında görüntülenir. Bu gönderilerde resim, video ve metinler kullanabilirsiniz. Bu modelde resim boyutu olarak en fazla 50 x 50’ye izin veriliyor. Bu sponsorlu içeriklere aynı zamanda sitenizin linkini de ekleyerek sitenize trafik de sağlayabilirsiniz.
2)Metin Reklamları
Metin reklamları site akışının üstünde ya da sağ tarafında bulunan sadece metne dayalı reklam çeşididir. Bu reklam çeşidinde görsel olarak sitenin logosu olabilir ancak resim eklenemez. Metne tıklayan kullanıcılar web sitenize yönlenebilir.
3)Sponsorlu InMail
Sponsorlu InMail, önceden hedeflediğiniz kişilere Linkedin içerisinden atılan sponsorlu mail reklam çeşididir. Gönderdiğiniz InMailler “Sponsorlu InMail” şeklinde mesaj kutunuza düşmektedir.
4)Dinamik Reklamlar
Linkedin Dinamik Reklamlar, kişiye göre değişen, kişiye özgü reklamlardır. Dinamik Reklamlar; üyelerin adını, iş yerlerini ve projeleri vb bilgilerin hedeflenerek oluşturulduğu reklamlardır. Diğer üyeler bu reklamlarda sizin adınızı ve profil resminizi göremezler. Üyeler LinkedIn hesaplarında oturum açtığında sitenin sağ bölümünde dinamik reklamları görebilirler.
5)Görüntülü Reklamlar
Görüntülü Reklamlar Linkin’in masaüstü sürümünde sağ tarafta görünen reklamlardır.
6)Linkedin Dışına Reklam Yerleştirme
Linkedin’de verdiğiniz reklamlar Linkedin’in içerisinde görünmektedir. Ancak reklamveren kişi Linkedin Hedef Kitle İletişim Ağı’nı açık yaparsa bu reklamlar üçüncü taraf yayıncı sitelerinde de hedef kitlelere gösterilebilir.
Reklamlar başka sitelerde kullanıcılara gösterilse de kullanıcıların verileri diğer sitelere aktarılamaz.
Bu yazımda sizlere Linkedin’de neden reklam verilir? Linkedin’de nasıl reklam verilir? Linkedin’de reklam modelleri nelerdir? sorularının cevabını vermeye çalıştım.
Bir sonraki yazımda Linkedin’de detaylı olarak reklam verme ve yapılması gerekilen optimizasyon çalışmalarını yazacağım. Tüm dijital süreçler ve profesyonel yardım için ahmettbalat@gmail.com adresine mail göndermeniz yeterli.