Dijital Pazarlama

LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir? (Güncel)

İş hayatında alanında profesyonel kişileri veya kurumları hedefliyorsanız LinkedIn reklamcılığı tam da size göre.

Özellikle B2B Marketing (Business to Business Pazarlama) yapanlar, LinkedIn reklam modellerine hakim olmalı.

LinkedIn’de reklam verecekseniz, şirketinizin içerik yayınlayabilmesi için bir LinkedIn şirket sayfasına sahip olması gerekir. Tüm bunları kurduktan sonra, LinkedIn Reklamlarının ayrıntılarına geçebilirsiniz. Bu konuda yardımcı olmak için sizlere, LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir? Başlıklı bu yazıyı hazırladım. Keyifli okumalar dilerim 🙂

LinkedIn’de Nasıl Reklam Verilir?

Diğer sosyal reklam platformları gibi, LinkedIn de çeşitli reklam modelleri ve biçimleri sunar. LinkedIn reklamcılığı ile (tıpkı Facebook reklamcılığı gibi) Marka Bilinirliğinizi artırabilir, Değerlendirme kampanyaları oluşturabilir, Dönüşümlerinizi artırabilirsiniz.

https://www.linkedin.com/campaignmanager adresine giriş yapıp bir reklam hesabı oluşturduktan sonra Kampanya Oluştur’a tıklayarak LinkedIn’de reklamlar yayına alabilirsiniz.

LinkedIn Kampanya Türleri Nelerdir?

LinkedIn reklamları yapı olarak Facebook reklamlarına çok benzese de Facebook kampayalarında oluşturulamayan birçok B2B reklam hedeflemesine sahiptir.

Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir?
LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir?

A) LinkedIn Farkındalık Kampanyası

LinkedIn Farkındalık kampanyası aslında Facebook’taki Bilinirlik kampanyasına fazlasıyla benzemektedir. Burada asıl amaç, marka bilinirliğini artırmak, hizmetlerinizi LinkedIn’de daha fazla kişiye duyurmaktır.

B) Değerlendirme Kampanyaları

1) Web Sitesi Ziyaretleri

LinkedIn web sitesi ziyaretleri reklamlarıya, belirlediğiniz hedef kitle arasından web sitenizi ziyaret etme ihtimali yüksek olan kişilere reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Bu sayede web sitenizde veriler toplayabilir, bu verileri işleyerek satışlara dönüştürebilirsiniz.

2) Etkileşim

LinkedIn Etkileşim kampanyalarıyla reklamlarınız, LinkedIn sayfanıza etkileşime geçme ihtimali yüksek olan kişilere gösterilecektir. Böylelikle postlarınızın beğeni sayılarını artırabilir, LinkedIn şirket sayfanızın takipçi sayısını artırabilirsiniz.

3) Video Görüntülemeleri

LinkedIn Video Görüntüleme kampanyalarında asıl amaç, belirlediğiniz hedef kitle arasından video reklamınızı en uzun süre izleme ihtimali yüksek olan kişilere reklamlarınızı göstermektir.

C) LinkedIn Dönüşüm Kampanyaları

a) Aday Oluşturma

LinkedIn Aday Oluşturma reklamları ile belirlediğiniz hedef kitleniz arasından, sizden hizmet alma ihtimali yüksek olan kişilere ve şirketlere reklamlarınız gösterilir. Aday formlarınız hızlıca doldurularak bu kişilerin verilerini elde edebilirsiniz. Aday formlarınızı dolduran kişilerle iletişime geçerek bu kişilere ürün veya hizmetlerinizi pazarlayabilir, toplantı talepleri oluşturarak çalışmalarınız hakkında detaylı bilgiler verebilir, iş network’ünüzü genişletebilirsiniz.

b) Web Sitesi Dönüşümleri

LinkedIn Web Sitesi Dönüşümleri kampanyalarıyla, belirlediğiniz hedef kitle arasından web sitenizde kurmuş olduğunuz dönüşüm işlemlerini gerçekleştirme ihtimali yüksek olan kişilere reklamlar gösterebilirsiniz. Örneğin, web sitenizde bir landing page oluşturarak, bu sayfada sağladığınız hizmetler hakkında bilgiler verebilirsiniz. Sayfanızın altında yerleştireceğiniz iletişim formunda Gönder butonuna dönüşüm ekleyerek çok fazla sayıda form toplayabilir, satışlarınızı artırabilirsiniz.

Landing page / B2B sayfa örneği: https://www.massivedigital.com.tr/hizmetlerimiz

Linkedin Dönüşüm Reklamları
Kurumsal Şirketler İçin Landing Page Örneği

c) İş Başvuruları

LinkedIn İş Başvuruları reklamlarıyla şirketinize kalifiye personeller bulabilirsiniz. Reklamlarınız iş arayan kişilerin karşılarına çıkarılır ve bu sayede maksimum sayıda personel başvurusu almanız sağlanır.

LinkedIn’de Reklam Verme Amaçları

1)LinkedIn’de Reklam Verme Amacınızı Belirleyin

Tüm platformlarda geçerli olan bazı kurallar Linkedin’de de geçerlidir. Linkedin’de reklam vermek için öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Örneğin şirketinizin marka bilinirliğini mi artıracaksınız yoksa yeni açtığınız web sitenizin reklamını mı yapacaksınız? Paylaştığınız postları Linkedin’de daha fazla şirket yöneticisine mi göstermeyi hedefliyorsunuz yoksa şirket İK’larına InMail göndererek şirketinizin hizmetleri hakkında bir toplantı mı almayı hedefliyorsunuz? Kısaca önce amacınızı belirlemeniz gerekiyor.

Bu arada Linkedin’de sadece B2B reklamları verilmiyor. B2C reklamlarıyla da müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Ancak Linkedin’in B2B reklamcılığında internet aleminde lider konumda olduğunu unutmayın.

2)LinkedIn’de Hedef Kitlenizi Belirleyin

Reklam verme amacınızı netleştirdikten sonra sıra geldi ikinci adıma: Hedef Kitle!

Hedef kitle stratejisi Linkedin’de oldukça önemli! Çünkü Linkedin’deki reklam maliyetleri Facebook ve Instagram’a oranla daha pahalıdır. Bu nedenle reklam verdikten sonra da günlük optimizasyonlarla reklamlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir?

LinkedIn’de başlıca 4 farklı reklam modeli bulunmaktadır. Sponsorlu İçerik Reklamları, Mesaj Reklamları, Metin Reklamları ve Dinamik Reklamlar

Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir
LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir?

LinkedIn Sponsorlu İçerik Reklamları

Sponsorlu içerik reklamlarıLinkedIn‘e özgü bir görünüme sahiptir. Bunlar, bir şirketin kendi Feed’inden güçlendirilmiş (boosted) yayınlar olarak görünen reklamlardır. Reklam yöneticiniz bir başlık, resim veya sponsora bağlantı içeren tipik bir gönderi oluşturabilir. Ya da aynı güçlendirilmiş biçimde görünen reklamları, video reklamlar ve olası satış yaratan reklamlar şeklinde oluşturabilirsiniz.

LinkedIn Sponsorlu İçerik Reklamları
LinkedIn Sponsorlu İçerik Reklamları

Standart/Doğrudan Sponsorlu İçerik Reklamları

Şirket içindeki güncellemelerinizi yayınlayarak LinkedIn’de reklam vermek ve bu yayınladığınız güncellemeler şirket akışınızda gözükmesin ya da farklı hedef kitle ve sektörlere hitap eden değişik reklam kampanyaları oluşturmak istiyorsunuz diyelim. Oluşturduğunuz bu reklamları art arda sayfa akışınızda göstererek bütünlüğün bozulmasını da ayrıca önlemek isteyebilirsiniz. İşte doğrudan sponsorlu içerik reklamları burada devreye girerek, istediğiniz reklam stilini akışınızda oluşturabilmenizi sağlıyor.

LinkedIn Metin Reklamları

LinkedIn metin reklamları, sponsorlu içerik reklamlarına alternatif olarak kullanılır. Metin reklamlarınızı LinkedIn’de şirket, akış ve profil sayfalarının üst ve yan kısımlarında görebilirsiniz. Genelde sayfa başına 4 adet metin reklamı düşer. CTR (Tıklanma Oranı) yüzdesi düşüktür ama seçeceğiniz doğru tekliflendirmelerle ROI’si (yatırım getirisi) iy iyi olabilir. LinkedIn metin reklamlarını sponsorlu içerikler ile beraber kullanıldığınızda reklam kampanyalarınızın verimliliği ve marka bilinirliğiniz oldukça artacaktır.

LinkedIn Metin Reklamları
LinkedIn Metin Reklamları

LinkedIn Sponsorlu InMail Reklamları

LinkedIn‘e giriş yaptığınızda mesaj kutunuzda birçok yeni mesaj aldığınızı fark etmişsinizdir. Muhtemelen bunlardan bazıları, Sponsorlu InMail aracılığıyla gelen pazarlama mesajlarıdır. Pazarlama uzmanı veya satış ekibi olarak, kişiselleştirilmiş mesajlar göndermek için bir kişi listesi oluşturabilirsiniz. Mesajların içeriği size bağlıdır. Örneğin; potansiyel müşterileri etkinliklere davet etmek gibi konu başlıkları seçebilirsiniz.

InMail, başka kullanıcılar ile mesajlaşmanızı sağlayan bir yapı. Birinci seviye bağlantınız olmayan kullanıcılara LinkedIn üzerinden InMail göndermek istiyorsanız, Premium hesaba sahip olmanız gerekiyor. Aynı zamanda belli sayıda InMail gönderebiliyorsunuz. Fakat hızlı sonuç almak istediğiniz etkinlik gibi aktiviteler ya da sektörünüzle alakalı oluşturduğunuz ürünler/hizmetler varsa bu reklam seçeneği işiniz için biçilmiş kaftandır.

Linkedin Sponsorlu Inmail Reklamları
Linkedin Sponsorlu Inmail Reklamları

Sponsorlu InMail’in çalışma mantığı, sponsorlu içerikle hemen hemen aynıdır. LinkedIn reklamlarının tamamında aynı şekilde olduğu gibi kitleniz belirlenip reklam kampanyanız tekliflendiriliyor. Fakat sponsorlu InMail reklamlarında uzun bir metin kullanabiliyor ve metnin sağ bölümüne 300×250 boyutunda ufak bir görsel ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca eklediğiniz bu görsele istediğiniz linki verilebiliyor ve InMail ile reklam metninizi zevkleriniz çerçevesinde özelleştirerek hedef kitlenize gönderebiliyorsunuz.

LinkedIn Dinamik Reklamlar

Dinamik reklamlar, kişiselleştirilmiş reklam seçenekleridir. Reklamveren olarak iş ilanlarını, içerik indirmelerini, kendi şirket sayfanızı tanıtmayı veya haber akışında da görünen spot reklamlar aracılığıyla bir web sitesine trafik çekmeyi seçebilirsiniz. Bu reklam türünde ayrıca, reklam öğesini kişiselleştirmeyi sizin için kolaylaştırmak adına şablonlar ve otomatik çeviri seçenekleri bulunuyor.

Linkedin Dinamik Reklamlar, kişiye göre değişen, kişiye özgü reklamlardır. Dinamik Reklamlar; üyelerin adını, iş yerlerini ve projeleri vb bilgilerin hedeflenerek oluşturulduğu reklamlardır. Diğer üyeler bu reklamlarda sizin adınızı ve profil resminizi göremezler. Üyeler LinkedIn hesaplarında oturum açtığında sitenin sağ bölümünde dinamik reklamları görebilirler.

LinkedIn Dinamik Reklamlar
LinkedIn Dinamik Reklamlar Nedir?

Dinamik reklamlar, reklam öğelerinde bireysel üyenin profil verilerini görüntüleyerek hedef kitlenize özel olarak hazırlanan, kişiselleştirilmiş reklamlardır.

Dinamik reklamları takipçi reklamları, öne çıkan reklamlar ve iş ilanı reklam biçimleriyle kullanabilirsiniz.

LinkedIn Reklam Maliyetleri

Diğer platformlardaki gibi, LinkedIn açısından da reklam maliyetleri teklifleriniz ve bütçenize göre belirlenir. Bu, genel reklam harcamanızın işletmenize ve hedeflerinize bağlı olarak değişeceği anlamına gelir. LinkedIn reklamları diğer sosyal medya platformlarına göre daha maliyetlidir. Fakat B2B için yatırımınızın geri dönüşü düşünüldüğünde daha kıymetlidir.

LinkedIn Reklam Maliyetleri
LinkedIn Reklam Maliyetleri

Kampanya başına günlük bütçe minimum 10 ABD doları olarak belirlenmektedir. Metin Reklam kampanyalarında gösterim başına maliyet veya tıklama başı maliyet için minimum 2 dolarlık teklif ücreti alınmaktadır. LinkedIn reklamcılığının Sponsorlu İçerik kampanyaları için de minimum bir teklifi vardır. Ancak bu reklam için kesin teklif, hedeflediğiniz kitleye bağlı olarak belirlenir.

Burada yazımızın sonuna geliyoruz. Umarım aklınızdaki tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Fakat yine de bir sorunuz olursa sayfanın altında bulunan Bir Cevap Yazın kutusundan bana iletebilirsiniz.

Beni sosyal medyada takip ederek güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Telegram Kanalıma Katılın: https://t.me/ahmetbalatcom

Öneri İçerik: Facebook & Instagram Kampanya Türleri Nelerdir?

https://www.ahmetbalat.com/facebook-instagram-reklam-modelleri-nelerdir/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu