Haftalık Bülten

24-30 Mayıs Haftalık Bülten

Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim 🙂

*NOT: Haftalık e-posta bülteni Tanıtımlar veya Spam klasörlerine düşüyor olabilir. Lütfen kontrol ediniz.

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Twitter ‘Biletli Spaces Odaları’nı Duyurdu

Twitter Biletli Spaces Odalarını Duyurdu
Twitter Biletli Spaces Odalarını Duyurdu

Twitter Spaces özelliği ile kullanıcılarına, takipçileriyle beraber Clubhouse benzeri bir sesli sohbet deneyimi sunuyordu. Twitter, duyurduğu biletli Spaces odaları (Ticketed Spaces) aracılığıyla fenomenlere kazanç sağlama imkanı verecek.

Biletli Spaces odaları özelliğini kullanmak isteyenlerin, en az 1.000 takipçisi olması, geçmiş 30 gün içinde en az 3 kere bir odada ev sahipliği yapması ve en az 18 yaşında olması gerekiyor.

Biletli Spaces odalarından kazanılan miktarın %80’i App Store ve Play Store komisyonları kesildikten sonra kullanıcıya kalacak.

Twitter’ın biletli Spaces odaları özelliği şu an yalnızca Amerika’da kullanılıyor. Fakat odalara bütün ülkelerden katılım sağlanabilecek.

WhatsApp’ın Türkiye İçin Yaptığı Açıklama Kafaları Karıştırdı

WhatsApp'in Türkiye İçin Yaptığı Açıklama
WhatsaApp’tan Türkiye Açıklaması

Rekabet Kurumu, WhatsApp‘ın yeni gizlilik sözleşmesinden Türkiye’nin zorunlu olmayacağını ve sözleşmeyi kabul edenlerin bu şartlardan muaf olacağını belirtmişti.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan “WhatsApp gizlilik sözleşmesi Türkiye için geçerli değil” açıklamasına, WhatsApp‘tan kafa karıştırıcı yanıt geldi. WhatsApp’tan gelen şaşırtıcı yanıt henüz kesin kararı vermedikleri yönünde oldu ve WhatsApp yetkililerinin konuşmasına göre, ilgili makamlarla görüşmeler devam ediyor.

WhatsApp’ın HaberTürk’e yaptığı açıklama şu şekilde:
Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz.

Facebook 2021’in İlk Çeyreğine Ait Şeffaflık Raporunu Yayınladı

Facebook 2021 Şeffaflık Raporu
Facebook Şeffaflık Raporu

Facebook, Şeffaflık Merkezi’ni tanıttı ve 2021 yılının ilk çeyreği için şeffaflık raporunu yayınladı.

Facebook Şeffaflık Merkezi şirket politikalarını yönetirken, uygulamadaki istenmeyen içeriği incelemek ve kaldırılmasını yönetmek için yapay zeka teknolojisinin yanı sıra insan gücünden de yararlanıyor.

Facebook, halkın platformdaki politikaları nasıl uyguladıklarını görebilmesi adına Facebook’ta 12 ve Instagram’da 10 adet olmak üzere toplamda 22 politika paylaştı.

Facebook raporla birlikte kullanıcıların maruz kaldığı zararlı içerik oranlarını da paylaştı. Rapora göre; Facebook ve Instagram’da %0,03 – %0,04 oranında çıplaklık yer alıyor. Facebook %0,05 – %0,06 oranında nefret söylemi, şiddet ve sansürsüz içerik barındırıyor.

Rapora buradan ulaşabilirsiniz: https://transparency.fb.com/data/community-standards-enforcement

Telegram’ın kurucusu: “iPhone kullanıcıları dijital köle”

Twitter Kurucusu "iPhone Kullanıcıları Dijital Köle" dedi
Twitter Kurucusu “iPhone Kullanıcıları Dijital Köle” dedi

Telegram’ın kurucularından Pavel Durov, iPhone kullanıcılarını dijital köle olarak nitelendirdi.

Durov, Apple için yazılım geliştirmenin Orta Çağ‘ın zorlu ortamında çalışıyor gibi hissettirdiğini, iPhone’un 60Hz ekranlarının Android telefonların 120Hz ekranlarıyla rekabet edemediklerini belirtti.

Ayrıca Pavel Durov, sadece App Store’dan yüklenebilen uygulamaların verilerinin de yalnızca iCloud kullanarak yedeklenebilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Durov, Apple‘ın totaliter yaklaşımının Çin Komünist Partisi tarafından takdir görmesinin de şaşırtıcı olmadığını ifade ediyor. Çünkü iddialar Çin’in Apple sayesinde iPhone kullanan vatandaşlarının uygulamaları üzerinde tam kontrole sahip olduğunu belirtiyor.

Snapchat Aylık Kullanıcı Verilerini Yayınladı

Snapchat Aylık Kullanıcı Verilerini Yayınladı
Snapchat Kullanıcı Verileri

Snapchat, geçen hafta perşembe günü yaptığı açıklama ile dünyanın pek çok ülkesinde büyüme oranlarının arttığını ve 500 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Snapchat, daha önce kullanıcıları için verilerini açıklamamıştı. Fakat geçtiğimiz nisan ayında günlük 280 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirmişti. Her sosyal medya platformu gibi Snapchat de küresel pandemi şartlarından olumlu şekilde payını aldı ve uygulama insanlar tarafından çok daha fazla kullanıldı. Rapordan öne çıkanlar: ABD’de neredeyse her iki kişiden biri Snapchat kullanıyor ve Fransa, İngiltere, Avustralya ve Hollanda‘da uygulama insanların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası oldu. 13-24 yaşındakilerin %90‘ı Snapchat kullanıyor.

YouTube Tüm Videolara Reklam Koyacak

Youtube Tüm Videolara Reklam Koyacak
Youtube Tüm Videolara Reklam Koyacak

YouTube, tüm video içeriklerine reklam koyma kararı aldı ve buradan elde edilen gelir, küçük içerik üreticileriyle paylaşılmayacak.

İçerik üreticileri, bu karar ile abone kazanmaya çalışan içerik üreticilerinin büyümesi konusunda endişe duyuyor. YouTube, platformdaki tüm içerikten para kazanma hakkına sahip ve karar, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek.

24-30 Mayıs Önemli Günler

25 Mayıs Salı
Havlu Günü
Etik Günü

26 Mayıs Çarşamba
Dünya Dracula Günü

28 Mayıs Cuma
Dünya Hamburger Günü

29 Mayıs Cumartesi
İstanbul’un Fethi (29 Mayıs 1453)

Güncel gelişmeler için Telegram kanalıma katılın: https://t.me/ahmetbalatcom

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu