Haftalık Bülten

27 Aralık – 2 Ocak Haftalık Bülten

Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim. 🙂

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Twitter, Ücretli Abonelik Sistemini Duyurdu!

Twitter Blue Yakında Türkiye'ye Geliyor
Twitter, Ücretli Abonelik Sistemini Duyurdu!

Twitter Blue kullanıcıları, Twitter’a her ay para ödeyerek belirli özelliklerden faydalanabilecek.

Blue özelliğini kullanıyorsanız örneğin bir yazım hatası yaptıysanız ya da bir kişiyi etiketlemeyi unuttuysanız tweet’i kaldırmadan bunu düzenleyebileceksiniz.

Twitter Blue ile, yayınladığın bir tweet’i düzenleyebilir, Twitter simgesini özelleştirebilir veya Twitter’da reklam görmeden vakit geçirebilirsiniz.

Özellik şu anda ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da aktif durumda. Blue’nun yakında tüm dünyada aktif edilmesi bekleniyor.

YouTuber’lar, Sosyal Medya İçerik Üreticileri ve Mobil Uygulama Geliştiricileri Vergiden Muaf Olacak!

İçerik Üreticiler ve Mobil Uygulama Geliştiricileri Vergiden Muaf Tutulacak
İçerik Üreticiler ve Mobil Uygulama Geliştiricileri Vergiden Muaf Tutulacak

21 Aralık 2021 tarihli resmi gazetede yer alan tebliğe göre, mobil uygulama geliştiricileri ve sosyal içerik üreticiliği KDV’den muaf tutuluyor. KDV istisnası 1 Ocak 2022’den itibaren uygulamaya konulacak.

Tebliğde adı geçen içerik üreticileri tanımı, internet ortamında metin, görüntü, ses, video gibi içerikler üreten kişileri kapsıyor. Mobil uygulama geliştiricisi tanımı ise akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren kişileri içeriyor.

TikTok, Çok İstenen ‘Repost’ Özelliğini Getiriyor!

Tiktok Repost Özelliği
Tiktok Repost Özelliği

TikTok, başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan video yükleyebilmeyi sağlayan repost özelliği üzerinde çalışıyor.
Repost özelliği öncesinde, TikTok ve Instagram gibi uygulamalara başka hesaptan gönderi yüklemek istediğimizde önce gönderiyi indirip sonradan hesabımızda paylaşabiliyorduk. Bu özellik sayesinde iki iş yapmamış oluyor ve Repost butonuna tıklayarak gönderiyi direkt olarak TikTok hesabımızda paylaşabiliyoruz.

TikTok bu özelliği tüm kullanıcılara açmış durumda değil. Hala test aşamasında olan özellik bazı kullanıcılara açıldı ve geliştiriliyor. TikTok Repost özelliğinin tam olarak ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Nike, NFT Koleksiyon Stüdyosu Satın Aldı!

Nike NFT Koleksiyon Stüdyosu Satın Aldı
Nike, NFT Koleksiyon Stüdyosu Satın Aldı!

Dünyanın en popüler giyim markalarından olan Nike, ilk kez bir NFT koleksiyon stüdyosu satın aldığını duyurdu. Adidas’ın hemen ardından NFT dünyasına adım atan Nike, NFT koleksiyon stüdyosu RTFKT’yi satın aldı.

RTFKT, hem kendi NFT droplarını oluşturuyor hem de CryptoPunks ve Bored Apes gibi diğer NFT projelerinde için kripto tasarım sanatçılarıyla da partnerliğini sürdürüyor.

Nike, metaverse evreninde de marka bilinirliği inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirket ilerleyen dönemlerde metaverse ortamlarında sanal ürünler satmak için kolları sıvadı.

TikTok’a 3 Yeni Büyük Özellik Geldi!

Tiktok Gifhy Güncellemesi
Tiktok Giphy Güncellemesi

TikTok, yeni güncellemeyle birlikte gönderilere hareketli görseller, müzik ve hayvanlara dair yeni ses efektleri getirdi. Ayrıca videolarımızı platforma 1080p kalitesinde yükleyebileceğiz. TikTok’un yeni güncellemesi ayrıca, yeşil perde (green screen) kullanan video üreticilerine, arka plana GIPHY kütüphanesinden diledikleri görseli ekleyebilme imkanı sağlayacak.

TikTok, Meta ile yaptığı ortaklıkla kullanıcılarına yeşil ekrana yansıttıkları bu hareketleri görselleri, görsel geliştirme özelliğiyle otomatik olarak düzeltme olanağı sunuyor. Platforma video yükledikten ya da kaydettikten sonra, sağ paneldeki geliştirme kısmına tıklayarak videonuzu hem ışık hem de renk açısından en optimum hale getirebileceksiniz.

GIPHY güncellemesiyle gelen diğer özellik ise yeni eğlenceli ses efektlerini içeriyor. Kullanıcılar seslerini, hayvanlara ait ses efektlerini ya da müzikalleri kullanarak değiştirebilecek.

Haftanın İçeriği: SSL Sertifikası Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

SSL Sertifikası hakkında bilmeniz gereken her şeyi tek blog yazısı halinde yayınladık:

SSL Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?

27 Aralık – 2 Ocak Özel Günler

31 Aralık

Yılbaşı

2 Ocak

Dünya Bilim Kurgu Günü

ÖNERİ İÇERİK: Pazarlama Hunisi (Marketing Funnel) Nedir?

https://www.ahmetbalat.com/ssl-sertifikasi-nedir-ne-ise-yarar-nasil-alinir/

Güncel gelişmeler için Telegram kanalıma katılın: https://t.me/ahmetbalatcom

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu