Sosyal Medya

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?

Sosyal medya uzmanı, çevrimiçi platformlarını geliştirmek ve marka bilinirliğini artırmak için şirketlerle birlikte çalışır. Başarılı sosyal medya kampanyaları oluşturulması için markalara stratejik tavsiyeler verir.

Eğer sosyal medya uzmanı pozisyonlarında çalışmak istiyorsanız, öncelikle dijital iletişim becerilerinizi ve dijital pazarlama deneyiminizi vurgulayan bir özgeçmiş hazırlamanız gerekir.

Bu yazımızda, sosyal medya uzmanı CV’si nasıl hazırlanır sizler için detaylıca açıklayacağım. Şimdiden yeni iş görüşmeniz için bol şanslar dilerim. 🙂

Sosyal Medya Uzmanı CV'si Nasıl Hazırlanır?
Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir?

Sosyal medya uzmanı, şirketlerin sosyal medya platformlarındaki prestijlerini güçlendirebilmeleri için firmalara tavsiyeler verir; strateji, planlama, aksiyon ve raporlama hizmetleri sağlar. Ayrıca, şirketlerin sosyal medya pazarlama kampanyalarında iyileştirmeler yapabilmelerine ve çevrimiçi marka bilinirliğini artırmanın yollarını keşfedebilmelerine yardımcı olur. Şirketlerin dijital iletişim, dijital pazarlama departmanlarında, reklam ajanslarında veya freelance danışman olarak çalışabilirler.

Sosyal Medya Uzmanı CV’sine Hangi Konuları Eklemeli?

  • İletişim bilgileri: İş başvurusu yaptığınız kurumdaki kişilerin veya potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişim kurabilmelerini sağlamak için iletişim bilgilerinizi CV’nize mutlaka eklemelisiniz.
  • Deneyim: Daha önceki iş deneyimlerinizi, varsa staj yaptığınız yerleri ve özellikle gönüllü çalıştığınız kurumları CV’nize eklemeyi unutmayın.
  • Eğitim: CV’nize eğitim seviyenizi ve derecenizi ekledikten sonra katıldığınız ders dışı etkinlikler hakkında da bilgi verebilirsiniz. (Seminer, forum, webinar vs.)
  • Sertifikalar: Sertifikanın başlığı ve tamamlanma tarihi de dahil olmak üzere, özellikle sosyal medya pazarlamasıyla ilgili sahip olduğunuz tüm sertifikaları yazabilirsiniz. Son olarak varsa, son kullanma tarihlerini de eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Beceriler: Sosyal medya yönetim araçlarını kullanabilme, problem çözme ve iletişim becerileri gibi sosyal medya uzmanında bulunması gereken yetenekleri ve becerileri vurgulayacağınız bir beceri bölümü ekleyin.
  • Çalıştığınız markalar: Çalıştığınız birden çok marka varsa bunların en iyilerini mutlaka CV’nize eklemelisiniz. Çalıştığınız markalara ne şekilde destekler verdiğinizi mutlaka not düşmelisiniz.

CV Oluştururken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin!

Portfolyosuz olmaz!

Sosyal medya uzmanı CV’si tek başına yeterli olmayabilir. Sizin gibi binlerce aday işe başvuru yapıyor olabilir. Dolayısıyla adaylar arasından sıyrılabilmeniz için mutlaka CV’nin yanında portfolyo oluşturmanızı öneririm. Portfolyoda çalıştığınız markalara yapmış olduğunuz yaratıcı ve iyi işleri mutlaka eklemelisiniz. Dilerseniz profesyonellik açısından portfolyonuzu hazırlarken iyi bir grafik tasarımcıdan da destek alabilirsiniz.

Objektif bir özet bölümü ekleyin

İletişim bölümünü tamamladıktan sonra CV’nize nesnel bir anlatımla, sosyal medya deneyiminizi, becerilerinizi ve ayrıca profesyonel hedeflerinizi vurgulayan bir – iki cümle eklemelisiniz.

Bağlantılar ekleyin

Hazırladığınız portfolyoda inandırıcılık açısından yaptığınız işlerin bağlantılarına yer verebilirsiniz. Yetkili kişiler portfolyonuza tıkladığında yaptığınız işlere erişebilmeli. Bu şekilde onları daha fazla etkileyebilirsiniz.

Profesyonel bir tasarım her zaman dikkat çeker

Bir sosyal medya uzmanı tasarımcı olmak zorunda değildir. Ancak CV ve portfolyonuz profesyonel bir tasarımla hazırlandıysa elbette yetkili kişinin de dikkatini çekecektir. Dolayısıya CV ve portfolyonuzu hazırlarken profesyonel bir tasarımcı desteği de alabilirsiniz.

Yaratıcı işlerinizi öne çıkarın

İyi bir sosyal medya uzmanı aynı zamanda yaratıcı olmak zorundadır. Eğer ki geçmişte yaptığınız yaratıcı işleriniz varsa mutlaka bunları CV ve portfolyonuzda öne çıkarın. Çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verin.

Sertifikalarınızı ekleyin

Sosyal medya uzmanı olarak, sizi diğer adaylardan ayırabilecek en önemli detaylardan biri de sertifikalarınızdır. Özellikle sertifikalarınızın ve sertifikayı aldığınız kurumun adını, tarihlerini bu bölümde listeleyebilirsiniz.

Sosyal medya uzmanı CV’sinde sertifika bilgileri şu şekilde yazılabilir:

• Dijital Pazarlama Eğitimi, Ahmet Balat Akademi – Haziran 2019.
• Instagram’da Satış Yapma Taktikleri, Boğaziçi Üniversitesi – Ağustos 2015.

Sosyal Medya Uzmanı CV'si Nasıl Hazırlanır?
Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Hazırlama Araçları

Resume.com

Resume.com’da tamamen ücretsiz şekilde CV’lerinizi oluşturabilirsiniz. Arayüzü kullanışlı ve oldukça kolay.

Canva

Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan Canva’da yüzlerce farklı şablondan birini seçerek sizler de profesyonel CV’ler ve portfolyolar hazırlayabilirsiniz.

Resumonk

Resumonk’un sunmuş olduğu popüler şablonlardan birisini seçerek işe koyulabilirsiniz.

VisualCV

CV hazırlamada sadelikten yanaysanız VisualCV’yi kullanabilirsiniz. Türkçe ve ücretsiz seçeneklerde CV’nizi hazırlayabilirsiniz.

ÖNERİ İÇERİK: Sosyal Medya Uzmanı Kimdir? Maaşı Ne Kadar?

https://www.ahmetbalat.com/sosyal-medya-uzmani-kimdir-maasi-ne-kadar/

Sosyal medya ve dijital pazarlama dünyasından en güncel gelişmeler için Telegram kanalıma abone olun: https://t.me/ahmetbalatcom

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu