Haftalık Bülten

7-13 Mart Haftalık Bülten

Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim. 🙂

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

*NOT: Haftalık e-posta bülteni Tanıtımlar veya Spam klasörlerine düşüyor olabilir. Lütfen kontrol ediniz.

Rusya’dan Sosyal Medyaya Erişim Engeli!

Rusya halkı adına Twitter'ı engelledi
Rusya halkı adına Twitter’ı yasakladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Facebook, YouTube ve Twitter’a erişim engeli getirildiğini duyurdu. ABD iş birliği içinde olduğu AB ve İngiltere yaptırımlarla Rusya’yı Ukrayna’da verdiği zarardan vazgeçirmeye çalışırken, Rusya da sert cevaplar vermeye devam ediyor.

Putin halihazırda Facebook‘a kısıtlama getirmişti. Son olarak ambargolara tepki gösteren Rusya, mobil operatörlerden YouTube ve Twitter’a erişimi engelledi. Birçok basın kuruluşu durumu, Rus vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin ihlali olarak nitelendiriyor.

Ruslar şimdilik VPN aracılığıyla Twitter‘a erişebiliyor. Fakat platforma doğrudan bağlantılar kısıtlanıyor. Ambargonun ne kadar devam edeceği belirsiz ve her geçen gün artan gerilim huzursuzluğun da büyümesine yol açıyor.

Peki, sizlerin bu konu hakkındaki fikirleri nelerdir? Görüşlerinizi yorumlardan paylaşmayı unutmayın.

Instagram’dan Videolara Türkçe Otomatik Alt Yazı Hizmeti!

Instagram videolara Türkçe altyazı hizmeti
Instagram videolara Türkçe altyazı hizmeti

Instagram, akış videolarında artık yapay zeka tabanlı otomatik Türkçe alt yazı kullanılabileceğiz. Alt yazı özelliği halihazırda İngilizce olarak test ediliyordu. Şimdi ise daha fazla dilde kullanıma açıldı.

Ayrıca alt yazı özelliği öncelikle işitme engelli bireyler için kullanıma açılıyor. Böylelikle bu bireyler platformdaki videoları daha rahat izleyebilecek. Bunun dışında Instagram otomatik alt yazı özelliği, platformu sessiz ya da sesli ortamlarda kullanan kişiler için oldukça yararlı olacak.

Instagram alt yazı özelliğinin yanında arama bölümünün tasarımını da değiştiriyor. Günümüze kadar sadece hashtag ve hesap bulmak için kullandığımız Instagram Arama bölümünde, artık her türlü anahtar kelimeyi arayabileceğiz. Böylelikle Arama bölümüne anahtar kelimelerin eklenmesiyle Instagram SEO dönemi de başlayacak.

Twitter, Podcast Özelliğiyle Spotify’a Meydan Okuyor!

Twitter podcast özelliği Spotify'a meydan okuyor
Twitter podcast özelliği Spotify’a meydan okuyor

Twitter, Podcast özelliğini test ediyor. Platform böylelikle tweetlere tam olarak aktarılamayan düşüncelerin sesle anlatılmasını amaçlıyor.

Twitter bu özellikle rekabetin yanı sıra kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak. Çünkü kullanıcıların çoğu Spotify’da yayınladığı Podcastlerini Twitter hesabından paylaşarak takipçilerine duyuruyor.

Podcast özelliğiyle ilgili henüz çok fazla ayrıntı belli değil. Siz Twitter Podcast özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yararlı olacak mı?

TikTok, Video Sürelerini 10 Dakika Olarak Güncelledi!

Tiktok video süresi 10 dakika oldu
Tiktok video süresi 10 dakika oldu

TikTok, video sürelerini 10 dakikaya kadar uzatarak YouTube ile rekabetini kızıştırıyor. Platform bu sayede kullanıcılarının daha uzun süre video izleyebilmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca böylelikle içerik üreticilerinin takipçileriyle olan etkileşimleri de artacak.

TikTok’un geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği özelliği bazı kullanıcılar deneyimlemeye başladı. Video sürelerinin 10 dakika olmasıyla TikTok’un da YouTube gibi uzun videolar içeren platformlara benzeyebileceğini söyleyebiliriz.

Peki, sizler konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Twitter, Video Kalitesini 1080P’ye Çıkardı!

Twitter video kalitesi 1080p'ye çıktı
Twitter video kalitesi 1080p’ye çıktı

Twitter’ın video kalitesini 1080P’ye çıkarmasıyla kullanıcılar, platformun masaüstü sürümünden Full HD 60 FPS kalitedeki videoları paylaşabilecek. Fakat yeni özellik şimdilik herkes için aktif olmayacak.

Twitter, kaliteli video hizmetini aylık abonelik sistemiyle çalışan Blue hizmeti kapsamında sunuyor. Blue ise sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma açık durumda. Dolayısıyla Türkiye’deki kullanıcılar şimdilik 1080P kalitede video paylaşamayacaklar.

Instagram, IGTV’yi Kapatıyor!

Instagram IGTV kapanıyor
Instagram IGTV kapanıyor

Instagram, video içerikleri doğrudan Instagram uygulamasından yönetecek. Platform, IGTV uygulamasıyla birlikte reklamları da platformdan kaldırıyor.

IGTV’nin Mart ayının ortalarında tamamen kaldırılması bekleniyor. Instagram böylelikle Reels ve video içerikleri platformda öncelikli konuma getiriyor. Diğer yandan içerik üreticiler, IGTV reklamlarından para kazandıkları için yakın zamanda elde ettiği kazançları geçici aylık ödeme şeklinde alacak.

Sonuç olarak tüm ilgisini Reels videolara çeviren platform, gelir modellerini de bu özellik üzerinden inşa ediyor. Şirket içerik üreticilerin Reels reklamlar ve Reels bonus programı üzerinden gelir elde edebilmelerine olanak sağlayacak.

7-13 Mart Özel Günler

8 Mart

Bilim ve Teknoloji Haftası (8-14 Mart)
Dünya Kadınlar Günü

10 Mart

Super Mario Günü

12 Mart

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü
Dünya Böbrek Günü

13 Mart

Dünya Uyku Günü

Güncel gelişmeler için Telegram kanalıma katılın: https://t.me/ahmetbalatcom

Öneri içerik: Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

https://www.ahmetbalat.com/instagramda-mavi-tik-nasil-alinir/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu