Haftalık Bülten

5-11 Nisan Haftalık Bülten

Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim 🙂

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Facebook Analytics Kullanımdan Kalkıyor

Facebook Analytics Uygulamadan Kalkıyor
Facebook Analytics Uygulamadan Kalkıyor

Facebook Analytics, bildiğiniz üzere Facebook’un detaylı analiz aracı. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook Analytics’i 30 Haziran 2021 tarihinden sonra kullanamayacağız. Fakat bu tarihe kadar raporlarınıza erişebilir, dilerseniz tablo ve grafiklerinizi kaydedebilirsiniz.

Facebook Analytics verilerinizi bir CSV dosyası şeklinde bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için tablo veya grafiğinizin sağ üst köşesindeki ok simgesine tıklamanız yeterli olacaktır. Facebook Analytics yerine kullanabileceğimiz araçlar ise: Facebook Business Suite, Reklam Yöneticisi ve Olay Yöneticisi.

Resmi Açıklama: https://www.facebook.com/business/help/966883707418907

Instagram Reels Remix Özelliğini Kullanıma Sundu

Instagram Reels Remix Özelliğini Kullanıma Sundu
Instagram Reels Remix Özelliğini Kullanıma Sundu

TikTok ile tanıdığımız kısa videolar için rekabet giderek kızışıyor. Facebook da 2020 Ağustos’ta TikTok’a alternatif olarak Instagram Reels özelliğini yayınlamıştı.

Instagram şimdi de Reels için Remix özelliğini kullanıma sundu. Remix özelliği ile birlikte, beğendiğimiz ve daha önceden çekilmiş bir Reels videosuyla yan yana kendi Reels videomuzu oluşturabileceğiz. Yani orijinal Reels klibinin yanına kendi videomuzu yükleyebileceğiz.

Reels Remix özelliğini kullanmak oldukça kolay. Beğenmiş olduğunuz Reels videosunun üç nokta ikonundan menüye girin ve “Remix this Reel” seçeneğini tıklayın. Ekran bir tarafta orijinal Reels videosu diğer tarafta da sizin videonuz şeklinde ikiye bölünüyor. Böylece karşılıklı olarak kendi Reels videonuzu çekebiliyorsunuz. Videonuzu çektikten sonra kaydedin. Daha sonra ses ayarlarıyle birlikte arzu ettiğiniz diğer ayarları gerçekleştirin. Videonuz böylece paylaşmaya hazır.

Twitter Fleets Çıkartma ve GIF Özelliğini Yayınladı

Twitter Fleets Çıkartma ve GIF Özelliğini Yayınladı
Twitter Fleets Çıkartma ve GIF Özelliğini Yayınladı

Twitter Fleets’e artık GIF ve çıkartmalar ekleyebiliyoruz.

Twitter, fleets özelliğini eğlenceli çıkartmalar ekleyebileceğimiz şekilde güncelledi. Artık fleets’lerimize Twemojiler (Twitter’ın emojileri için kullandığı ifade) ve GIF’ler ekleyebileceğimizi duyurdu.

Özelliği kullanabilmek için yapmanız gereken; bir fleets paylaşırken metin simgesinin yanındaki gülen yüz simgesine tıklayarak tüm emojiler ve animasyonlu çıkartmalar sayfasından beğendiklerinizi seçmek. Ayrıca istediğiniz çıkartmayı üst kısımdaki arama çubuğunu kullanarak bulabilirsiniz.


YouTube Videolardaki ‘Beğenmeme’ Sayısını Gizliyor

Youtube Videolardaki Beğenmeme Sayısını Gizleyecek
Youtube Videolardaki Beğenmeme Sayısını Gizleyecek

YouTube, yakında “beğen” ya da “beğenme” derecelendirmelerine sınırlama getirecek.
Beğenme seçeneği YouTube kullanıcıları için kimi zaman zorbalık olarak kullanılabiliyor. YouTube bunu engellemek için “beğenmeme” sayısını gizleyen yeni bir versiyonu test etmeye başladığını açıkladı.

YouTube’daki “beğenmeme” sayılarını yalnızca içerik üreticileri, YouTube Studio üzerinden görebilecek.
YouTube ayrıca bu özelliği, algoritmanın daha iyi çalışması ve nefret kampanyalarını önlemek için gerçekleştireceğini belirtti.

Instagram Hikayelerini İleri Tarihe Planlama Özelliği Yayında!

Instagram Hikayelerini Planlamak
Instagram Hikayelerini Planlama Özelliği

Instagram Hikayelerini planlama özelliği geldi!

Artık Facebook Business Suite üzerinden Instagram postlarınızın yanı sıra Instagram ve Facebook Hikayelerini ileri tarihe planlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için Business Suite paneline sahip olmanız gerekiyor. Facebook Business Suite’e giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan Hikaye Oluştur kısmından Instagram hikayelerinizi ileri tarihte paylaşılması için planlayabilirsiniz.

Detaylı bilgiler: https://www.instagram.com/p/CNQJzCer4LC/

LinkedIn de Clubhouse Kapışmasına Katıldı

LinkedIn de Clubhouse Kapışmasına Katıldı
LinkedIn de Clubhouse Kapışmasına Katıldı

Twitter ve Facebook’un ardından; LinkedIn de Clubhouse benzeri bir özelliği duyurmak için hazırlanıyor. LinkedIn yaptığı açıklama ile birlikte sesli sohbet özelliği üzerinde çalıştığını belirtti.

LinkedIn, ayrıca sesli sohbet özelliğinin beta testine başlayacağını da duyurdu. Bu özellikte de Twitter Spaces ve Clubhouse gibi; ön ve ortada konuşmacı için bir sahne ve ekranın aşağısında izleyicilerin bulunduğu bir kişi listesi yer alıyor.

Instagram Uygulamasının Yeni Güncellemesi Yayınlandı

Instagram'dan Güncellemeler
Instagram’dan Güncellemeler
  • Instagram’ın Canlı Odalar özelliği ile birlikte dört kişi aynı anda canlı yayın yapabilecek. Bugüne kadar yapılan yayınlara tek konuk alınabiliyordu. Şimdi ise 3 konuk alınabilecek ve toplamda 4 kişi olarak yayın yapabileceğiz.
  • Bu haber ile birlikte Instagram, sesli sohbet konusunda yeni bir özelliği de ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti. Gelişmeler için haber bültenini takipte kalın. 🙂
  • Instagram Reels artık Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güneydoğu Asya’da 27 yeni ülkede daha kullanıma sunuldu.
  • Instagram artık Feed’inizde (akış) önerilen her gönderinin altında, önerilen belirli fotoğraf veya videoları neden gördüğümüzü açıklayacağı bir metin sunacak.

5-11 Nisan Önemli Günler

5 Nisan Pazartesi

Avukatlar Günü
Dünya Havuç Günü

6 Nisan Salı

Dünya Masa Tenisi Günü

7 Nisan Çarşamba

Dünya Sağlık Günü

8 Nisan Perşembe

Dünya Romanlar Günü

10 Nisan Cumartesi

Kardeşler Günü
Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü

11 Nisan Pazar

Dünya Parkinson Günü

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu