Haftalık Bülten

21 – 27 Haziran Haftalık Bülten

Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim 🙂

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

*NOT: Haftalık e-posta bülteni Tanıtımlar veya Spam klasörlerine düşüyor olabilir. Lütfen kontrol ediniz.

Instagram Reels’ta Reklam Dönemi Başladı

Instagram Reels'ta Reklam Dönemi Başladı
Instagram Reels’ta Reklam Dönemi Başladı

Instagram Reels’ta reklamlar, Hikâyeler görünümüne benzeyen şekilde, dikey formatta ve tam ekran olarak görülecek. Nisan ayındaki deneme süreci sonrası Instagram, Reels’ta reklam dönemini duyurdu.

Instagram kullanıcıları reklamları, Reels sekmesinde, Keşfet’te, Hikayeler’de ve Akış alanlarında görebilecek. Reklamların süresi maks. 30 saniye olacak. Bunun yanında reklamlar için beğenme, oynatma, kaydetme ve paylaşma seçenekleri de aktif olarak kullanılabilecek. Reels reklamları ilk olarak Hindistan, Avustralya, Brezilya ve Almanya’da denenmiş, markalar ve ajanslardan da olumlu geri dönüşler alınmıştı.

Facebook’a Podcast Özelliği Geliyor

Facebook'a Podcast Özelliği Geliyor
Facebook’a Podcast Özelliği Geliyor

Facebook, kullanıcıların Facebook profillerine doğrudan podcastlerini eklemelerine imkan sağlayan podcast özelliğini yakında kullanıma sunuyor. Podcast özelliği ile podcast yayınlarını doğrudan Facebook üzerinden takip edebileceğiz. Bunun yanında Facebook kullanıcıları diledikleri podcastleri arkadaşları ile paylaşabilecek.

Yayıncılar podcastlerinin RSS feedlerini bir kez Facebook ile entegre ettikten sonra tüm yeni yayınlar otomatik olarak Facebook’a yüklenecek. Böylelikle kullanıcılar takip ettikleri podcastleri düzenli olarak dinleyebilecek. Facebook podcast özelliği 22 Haziran’dan itibaren ilk aşamada seçilen bazı yayıncılara özel olarak kullanılabilecek.

Twitter, Kullanıcılarına “Unmention” Özelliği Geliyor

Twitter Kullanıcılarına Unmention Özelliği Geliyor
Twitter Kullanıcılarına Unmention Özelliği Geliyor

Twitter, kullanıcıların diğer insanlar tarafından bahsedildikleri konuşmadan ayrılmalarını sağlayacak olan unmention özelliği üzerinde çalışıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan unmention özelliği, gelecekte tüm kullanıcılara aktif olacak. Bu özelliğin aktif olabilmesi için öncelikle kullanıcıların geri bildirimleri değerlendirilecek.

Başka bir kullanıcı Tweet’inde hesabınızdan bahsediyorsa unmention seçeneğine tıklayarak bunu engelleyebileceksiniz. Unmention özelliği sayesinde insanlar profilinizi artık bu Tweet’te göremeyecek ve artık ilgili herhangi bir bildirim almayacaksınız. Unmention özelliğinin ne zaman aktif olacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Google, Workspace’i Ücretsiz Olarak Kullanıma Sundu

Google Workspace'i Ücretsiz Olarak Kullanıma Sundu
Google Workspace’i Ücretsiz Olarak Kullanıma Sundu

G Suite markası altında özellikle işletmelere ücretli olarak iletişim, depolama ve dokümantasyon çözümleri sunan Workspace, ücretsiz şekilde kullanıma sunuluyor. Workspace’in içerisinde Gmail, Google Drive, Google Takvim, Sheets, Docs, Slides, Chat ve Meet gibi araçlar bulunuyor.

Google’ın ücretsiz olarak kullanıma sunduğu Workspace’in premium özelliklerini kullanabileceğiniz ücretli bir versiyonu da hayata geçirilecek. Workspace’in ücretli versiyonu ilk olarak ABD, Kanada, Meksika, Avusturya, Brezilya ve Japonya için aktif olacak ve versiyonun fiyatı henüz belli değil.

Twitter, “Abone Ol” Butonu Ekliyor

Twitter Abone Ol Butonu Ekliyor
Twitter Abone Ol Butonu Ekliyor

İçerik oluşturuculardan para kazanma araçları özellikleri artmaya devam ederken, Twitter şimdi haber bülteni oluşturucularına yardımcı olacak başka bir öğe ekliyor. Twitter haber bülteni oluşturan profiller için Abone ol seçeneği oluşturuyor.

Haber bülteni bilgilerini de gösterecek olan yeni ‘Abone Ol’ butonu, ana profil bilgi panelinin altında görünecek ve kullanıcıların doğrudan uygulamadan bir bültene kaydolmalarını sağlayacak. Twitter ayrıca, kullanıcılar için diğer yeni doğrudan gelir yaratma projelerinin yanı sıra ‘Süper Takip’ içerik oluşturucu abonelik seçenekleri, profilde bahşiş verme ve biletli Alanlar üzerinde çalışıyor.

Shop Pay, Facebook ve Google’daki İşletmelere Açılıyor

Shop Pay, Facebook ve Google'daki İşletmelere Açılıyor
Shop Pay, Facebook ve Google’daki İşletmelere Açılıyor

E-ticarette Shop Pay daha önce sadece Shopify kullanıcıları için aktifti. Facebook ve Google‘daki tüm ABD’li işletmeler bugünden itibaren Shop Pay kullanabilecek.

Shopify’ın ödeme servisi olan Shopify Pay, son yıllarda Shop Pay adı altında hizmet vermekteydi. İşletmeler, tek tıkla ödeme servisi olan Shop Pay ödeme seçeneğinden yararlanabilmek için Shopify altyapısı kullanmak zorunda değil. Güncellemenin ardından işletmeler, Google ve Facebook’taki dükkanlarına Shop Pay ile ödeme seçeneğini ekleyebilecek. Shop Pay, Google’daki tüm işletmeler için 2021’in sonunda aktif olacak.

Haftanın İçeriği: Facebook Reklamları İçin iOS14 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz gibi 2021 yılı itibariyle Apple, iOS14 güncellemesini devreye aldı. Bu güncellemeyle birlikte artık Apple kullanıcıları, istemedikleri verilerini App Store’daki uygulamalarla palaşmak zorunda değil. Ancak Facebook Business’ta bazı işlemler yaparak iOS14 kullanıcılarının verilerini özellikle dönüşüm ve katalog satışları kampanyaları hedefi için takip edebilmek mümkün.

21-27 Haziran Önemli Günler

21 Haziran Pazartesi

Dünya Müzik Günü
21 Haziran Ekinoksu
Dünya Yoga Günü

24 Haziran Perşembe

Bir Tur Yüzme Günü

26 Haziran Cumartesi

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü

27 Haziran Pazar

Dünya Ananas Günü
Güneş Gözlüğü Günü

Güncel gelişmeler için Telegram kanalıma katılın: https://t.me/ahmetbalatcom

Her Pazartesi sabah haftalık sosyal medya gelişmeleri e-posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu